PortoRose – Rose & Rosé Festival



U organizaciji Turističkog društva Portorož g.i.z., Zavoda SloVino, Centra za gastronomiju i vinsku kulturu Sveučilišta Primorska te Udruge vinogradara slovenske Istre, Portorož će 26. i 27. svibnja 2018. godine, po prvi put zaživjeti u znaku festivala ruža i rosé vina

Crvenu nit festivala uz degustacije rosé vina, živu glazbu, vinsku akademiju, kuharske priredbe, ulične predstave i radionice za djecu, čini ruža.

Ruža Portorož

Upoznajte ružu Portoroža

Prije nekoliko godina Portorož je dobio svoju službenu ružu. Raskošne latice i cvjetovi, koje svojim cvjetanjem mijenjaju boju od narančaste do blijedo žute, zasigurno će privući vašu pozornost.

Upravo u "Cvjetnom vrtu", ljubitelji ruža imat će mogućnost kupovine sadnica ruže Portorož s prepoznatljivim logotipom koji obavještava svoje kupce o tome odakle njezino ime potječe, a koje krase brojne vrtove u Sloveniji i inozemstvu.

Rožni vrt

 Izabrana rosé vina - PortoRose2

U raskošnom vrtu neposredno uz more, posjetitelji će moći uživati u odabranim rosé mirnim vinima i pjenušcima iz svih vinorodnih krajeva Slovenije.

Slad, svježina, lakoća, mladost, nježnost i elegancija su zavodljivi komunikacijski sinonimi beskrajne ljepote nježnijeg spola, kao i rosé vina, koja su upravo radi toga sve popularnija.

Najčešće za rosé vinima posežemo na proljeće i ljeto, a odlično se sljubljuju s plodovima mora, tjesteninama i desertima. Sve više izvrsnih slovenskih vinara odlučuje se za njihovu proizvodnju, zato ih ne propustite kušati na PortoRose2 festivalu.

Što reći, osim - vrijeme je za dobar rosé!

Jan Plestnjak

Ružu slavnih posadit će Jan Plestenjak

U "gredici slavnih", maloj verziji pločnika slavnih osoba, uskoro će procvjetati ruža jednog od najuspješnijih slovenskih pjevača Jana Plestenjaka. Nema sumnje da je upravo Jan povezan s Portorožem i morem, jer to se očituje u njegovim brojnim skladbama koje govore o ovom lijepom mjestu.

Ružu je simbolično primio u studenom prošle godine u Istarskom bistrou i Tapas baru LifeClass Portorož na manifestaciji Štorje Bistro, a u subotu 26. svibnja u 18 sati posadit će je u „Rožni vrt“ u društvu gradonačelnika općine Piran, Petara Bossmana i direktora Turističke zajednice Portorož, Igora Novela.

Dva posebna vinska događanja

U subotu, 26. svibnja, posjetitelje očekuje vođena degustacija vina - Rosé Wine Masterclass PortoRose2 u Kristalnoj dvorani hotela Kempinski Palace Portorož. Kotizacija za ovaj događaj iznosi 40 €. Mjesta su ograničena, zato je potrebna prethodna registracija na emial: info@rose.si.

U nedjelju, 27. svibnja, održava se Wine academy Vinakoper s degustacijom istarskih rosé vina. Kotizacija iznosi 15 €. Potrebna je prethodna registracija na email: hisa.refoska@vinakoper.si.

Dobrodošli u Portorož,  grad u kojem imate priliku prošetati lijepim „Cvjetnim vrtom“, među elegantnim ružama i uz laganu jazz i blues glazbu, u kojem možete uživati u vrhunskim rosé mirnim i pjenušavim vinima i drugim delicijama s aromom ruže. 

Cijeli program festivala pogledajte na poveznici: www.rose.si


Ministar zdravstva Republike Slovenije upozorava: Pretjerano uživanje alkohola šteti zdravlju!

PR: SloVino

Primjedbe