4. Međunarodni festival ružičastih vina - PINK DAY



Pink Day Zagreb, 4. međunarodni festival ružičastih vina koji organizira Udruga WOW, biti će održan 19. ožujka u zagrebačkom Muzeju Mimara. Od 13 do 19 sati, prostor će biti ispunjen sa stotinjak proizvođača vrsnih kapljica mirnih i pjenušavih vina iz čitave Hrvatske i inozemstva, a u okviru Festivala i ove godine je izložen „zeleni dio“ - Green in Pink, gdje će se moći kušati ekstra djevičanska domaća i strana maslinova ulja.



Vesela novost je da će na sam dan festivala biti organiziran i B2B, od 12 do 13 sati, pa će tako svi profesionalci koji se bave vinom, vlasnici restorana, sommelieri te mediji moći nesmetano kumunicirati s izlagačima.

Pink Day ‘Afterparty’ s početkom u 19 sati, još je jedna novost ove godine, a održava se u Sherry’s Wines & Bites (wine baru u Zagrebu), gdje će se po posebnim cijenama naći ružičasta vina odabranih vinarija. Za specijalan meni povodom te prigode zadužen je chef kuhinje Kristijan Marenić, a za dobru zabavu do jutarnjih sati zadužen je bend iznenađenja.

Humanitarni karakter festivala ove godine, obilježava prikupljanje donacija za financijsku potporu mladoj djevojci s izvanrednim akademskim uspjehom, a održava se na sam Dan žena (8. ožujka) na vidikovcu - Zagreb Eye 360°, s početkom u 18 sati. Nositelj akcije je Udruga Dora, a uz Udrugu WOW podršku su akciji dale i Udruga Lions Klub Zrinjevac i Međunarodna organizacija poslovnih žena Zonta.

Novost ove godine je i internacionalizacija Pink Day-a, sa ciljem poticanja žena da uče o vinu i integraciji različitih oblika suradnje kako u vinskom svijetu tako i drugom poslovanju, pa će se tako 7. travnja u Narodnom domu u Mariboru održati međunarodni ružičasti festival pod nazivom - Pink Day Slovenia, a pod pokroviteljstvom WOW Hrvatska u suradnji s Institutom za turizam Maribor, općinom Maribor i Institutom za vinski turizam SloWINE-a. Humanitarni karakter ovog događaja s aukcijom slika i vina, održava se 6. travnja u Old Vine House u Mariboru, a prihod se donira organizaciji socijalno osjetljivih skupina.

Broj izlagača i posjetitelja bit će ograničen jer je želja organizatora da naprave još jedan važan korak naprijed prema priznavanju, uživanju i poštovanju prema vinu i ogromnom trudu vinara.

Tako će ove godine međunarodni festival - Pink Day, tradicionalno posvećen jednoj 'boji vina', predstavljati bogatiji i zanimljiviji program s raznim edukativnim radionicama, a za izlagače je omogućena i platforma - ružičasti blog, na kojem mogu predstaviti svoju vinariju i sorte vina. http://pinkdayzagreb.com/blog/

Veselimo se ovogodišnjem lepršavom Pink Day-u u Zagrebu i Mariboru, a više informacija o Udruzi WOW te kako nabaviti ulaznice možete pronaći na linku: http://pinkdayzagreb.com/ulaznice/

Foto: Darijo Balja

Primjedbe